Vegan Carrot Cake

Voorgaande jaren maakte Sacha van Zoetzenzatie heerlijke zoetigheden en later ook koffie voor ons, in Duiven stond ze ook op een fijne plek waarbij je het podium nog kon zien tijdens het bestellen 😊. Nu we helaas geen festival hebben dit weekend, hebben we Sacha gevraagd om ons te helpen met het CaDansagevoel bij jullie thuis en in jullie magen te krijgen. Ze heeft een recept voor vegan carrot cake met ons (en nu natuurlijk met jullie) gedeeld. Bakkers klaar? Bakken maar! 😉

Lekkere vegan Carrot Cake
Benodigdheden
200 gr geraspte wortel
100 gr dadels zonder pit
1 rijpe banaan
150 gr bruine suiker (of kokosbloesemsuiker)
180 ml appelpuree
180 ml neutrale olie (zonnebloemolie bijv.)
330 gr bloem
2 theelepels baksoda
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
2 theelepels kaneel
snufje gemalen kruidnagel
snufje nootmuskaat
1 theelepel gemberpoeder

Pureer de dadels samen met de banaan in de keukenmachine. Meng alle natte ingrediënten met elkaar in een kom (houd de wortel apart!).

Meng de bloem in een andere kom met alle droge ingrediënten. Combineer de dadel/banaanpuree met de natte ingrediënten. Spatel de droge ingrediënten er in delen doorheen. Tot slot spatel je de wortelrasp door het beslag.

Verwarm de oven voor op 170°C. Neem een springvorm of cakevorm en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ca 45-60 min gaar: als je erin prikt met een sateprikker en deze komt er droog uit, dan is de cake gaar.

Laat afkoelen en smikkelen maar! Voor nog meer smulplezier: maak de cake of met een frosting van vegan cream cheese, poedersuiker en limoenrasp.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief