Werken voor CaDansa

CaDansa draait op de inzet van vrijwilligers, die nauw samenwerken met een aantal professionals, en daarmee een succesvol festival neerzetten. Tijdens het festival zelf werken er rond de 100 vrijwilligers samen, maar ook gedurende de maanden voorafgaand aan CaDansa, wordt er hard gewerkt door een bevlogen team van onbezoldigde professionals. 

Hieronder vind je een overzicht van de vacatures en daarmee gepaard gaande werkzaamheden die je tijdens en voorafgaand voor ons zou kunnen doen.

Fondsenwerver

Heb jij altijd al willen helpen een balfolkfestival te organiseren, ben je goed met cijfers en financiën en creatief in het vinden van mogelijkheden en kansen voor verdere groei en ontwikkeling van een festival als CaDansa? Dan is CaDansa op zoek naar jou! 

Om het festival te kunnen laten doorgroeien, nog beter te laten worden dan het al is én daarnaast de CaDansa-factor te behouden, is het nodig om extra fondsen aan te spreken naast de ticket- en merchandiseverkoop. CaDansa is daarom op zoek naar een fondsenwerver. 

Het extra geld zal worden ingezet om CaDansa net zo laagdrempelig en toegankelijk te houden als het nu is voor alle dansers en muzikanten die het festival willen bezoeken. Bovendien kunnen subsidies, sponsoring of donaties er eveneens aan bijdragen dat we muzikanten, technici, docenten en de andere professionals van ons festival een eerlijke vergoeding kunnen bieden voor hun werk. 

Wat wordt er in het kort van je verwacht? 

 • Allereerst natuurlijk het enthousiasme om je gedurende het hele jaar in aanloop naar het festival een paar uur per week in te zetten voor CaDansa. 
 • Daarnaast vasthoudendheid en creativiteit om op zoek te gaan naar nu nog onaangesproken fondsen en deze te contacteren om mee samen te werken voor CaDansa. 
 • Zelfstandig kunnen werken is noodzakelijk voor deze functie. 
 • Als je al ervaring hebt met fondsenwerving, subsidies, sponsoring en donaties is dat mooi meegenomen. 
 • Inzicht en kennis van CaDansa als festival is een pre, maar niet noodzakelijk.
 • CaDansa is een internationaal festival, maar gezien de specifieke taken voor deze functie, zijn we wel op zoek naar een persoon die vloeiend Nederlands spreekt en schrijft. 

Wat krijg jij hiervoor terug? 

Natuurlijk het enorm gave gevoel dat jij eraan hebt bijgedragen dat dit fijne festival mogelijk is gemaakt voor iedereen. Daarnaast ben je onderdeel van een tof, goedgeolied organisatieteam. Meedoen in de organisatie van CaDansa zorgt voor leuke ontmoetingen in de balfolkwereld, het vergroot je eigen netwerk, kennis en vaardigheden. En, last but not least, natuurlijk kun je gratis deelnemen aan alles wat CaDansa te bieden heeft. 

Vragen?

Wil je meer weten, dan horen we dat graag van je in een mail naar questions@cadansa.nl

Communicatie & marketing medewerker

Heb jij altijd al willen helpen een balfolkfestival te organiseren, ben je goed met woorden en teksten en vind je het leuk om vooral zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om CaDansa te bezoeken via bijvoorbeeld social media? Sluit je dan aan bij het organisatieteam van CaDansa!

CaDansa wil graag bij nog meer mensen bekend worden, zowel in binnen- als buitenland, zodat er nog meer mensen op de dansvloer komen te staan en we zo verder doorontwikkelen naar een nog mooier en fijner festival, zonder daarbij de speciale CaDansa-factor te verliezen. Daarom zijn we op zoek naar een communicatie- en marketingmedewerker die het verhaal van CaDansa naar buiten kan brengen.

Wat wordt er in het kort van je verwacht?

 • Allereerst natuurlijk het enthousiasme om je gedurende het hele jaar in aanloop naar het festival een paar uur per week in te zetten voor CaDansa.
 • Creativiteit en meedenken over manieren waarop CaDansa zich nog beter kan profileren in binnen- en buitenland en binnen en buiten de balfolkwereld
 • Teksten maken voor alle communicatie, zoals onder andere de nieuwsbrief, social media, flyers en persberichten
 • Pro-actief reageren op vragen vanuit onder andere bezoekers in de aanloop naar en tijdens het festival
 • Als je al ervaring hebt met communicatie, tekstschrijven, (eenvoudige) beeldbewerking en/of social media is dat mooi meegenomen
 • Zelfstandig kunnen werken is noodzakelijk voor deze functie, maar samenwerking is eveneens belangrijk
 • Inzicht en kennis van CaDansa als festival is een pre, maar niet noodzakelijk.
 • Deelname aan vergaderingen van het organisatieteam (ongeveer 1x per 3 weken, vooral online) en werkweekenden (2 a 3 per jaar, vooral offline)
 • CaDansa is een internationaal festival, communicatie gebeurt extern ook in andere talen dan Nederlands, voldoende kennis van het Engels is noodzakelijk

Wat krijg jij hiervoor terug?
Natuurlijk het enorm gave gevoel dat jij eraan hebt bijgedragen dat dit fijne festival mogelijk is gemaakt voor iedereen én dat er mede dankzij jou nog meer mensen weet hebben van het bestaan van CaDansa. Daarnaast ben je onderdeel van een tof, goedgeolied organisatieteam. Meedoen in de organisatie van CaDansa zorgt voor leuke ontmoetingen in de balfolkwereld en het vergroot je eigen netwerk, kennis en vaardigheden. En, last but not least, natuurlijk kun je gratis deelnemen aan alles wat CaDansa te bieden heeft.

Vragen?
Wil je meer weten, dan horen we dat graag van je in een mail naar questions@cadansa.nl.

Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk gedurende het festival? Check dan vooral de informatie over vrijwilligers en de teams waarbij je je kunt aanmelden. 

Staat jouw vacature hier niet bij en wil je toch wel graag iets betekenen voor CaDansa? Of heb je andere vragen over werken met of voor CaDansa? Neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief