Vrijwilligers

CaDansa in de huidige vorm is niet mogelijk zonder de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. CaDansa is meer dan blij met alle nieuwe en vaste vrijwilligers die zich bij het team aansluiten. Hieronder wat informatie als je meer wil weten.

Wat kun je verwachten als je komt vrijwilligen op CaDansa? Natuurlijk veel leuke dingen en veel dansen!

Dit is wat je van ons krijgt als dank voor je geweldige vrijwilligerswerk:

  • Volledige toegang tot het festival;
  • Korting op het officiële CaDansa t-shirt (met natuurlijk de mascotte van dit jaar erop);
  • Een slaapplaats, zo lang de voorraad strekt;
  • Eten en drinken gedurende het festival (ontbijt en lunch in de vrijwilligerslounge, avondeten bij de cateraar).

Maar we vragen ook wel iets in ruil hiervoor, namelijk, wat werk om het festival mogelijk te maken. Je werkt in een team met een teamhoofd dat je meer uit kan leggen over het werk zelf en het rooster zal maken. In voorgaande jaren werkten vrijwilligers ongeveer 6 uur per dag. Meestal is dat van donderdag tot en met zondag, tenzij je iets anders afspreekt, of als je bij een van de op- en afbouwteams zit.

Ja, ik wil graag vrijwilligen op CaDansa

Als je je aan wilt melden als vrijwilliger, klik dan op de knop hierboven en vul het formulier in. Als je verdere vragen over vrijwilligen hebt, kun je mailen naar volunteers@cadansa.nl.

Teams

Waarschijnlijk vraag je je af welke teams er dan allemaal zijn binnen CaDansa voor als je wil vrijwilligen. Hieronder een kort overzicht:

Backstage

Dit team houdt onze muzikanten en workshopdocenten gelukkig en de artiestenbackstage opgeruimd :). De artiesten zijn er alleen tijdens de festivaldagen, waarmee dit team alleen dan aanwezig hoeft te zijn. 

Bar

Dit team zorgt ervoor dat onze bezoekers niet omkomen van de dorst :). Ze maken de bar tot een groot feestje en verkopen het mooie assortiment aan drankjes aan onze bezoekers.

Deco (FULL)

FULL Dit team zorgt ervoor dat Rabo Theater de Meenthe omgetoverd wordt tot een CaDansa wonderland! Ze komen van te voren al een paar keer samen voor knutselmiddagen, waar de mooiste dingen worden gemaakt. Ze zijn van tevoren en tijdens de op- en afbouw actief en zijn dus tijdens de festivaldagen vrij :).

EHBO

Dit team lapt bezoekers, vrijwilligers, muzikanten, workshopdocenten en verdwaalde organisatoren weer op wanneer ze ten val zijn gekomen. Het is belangrijk dat je een EHBO-certificaat hebt als je in dit team wilt.

Geluidstechniek

Dit team zorgt ervoor dat de mensen op de podia verstaanbaar zijn en de muziek goed tot zijn recht komt. Het is belangrijk dat je aantoonbare ervaring hebt met geluidstechniek wanneer je in dit team wilt. 

Infostand & consigne

Dit team wijst onze bezoekers graag de weg. Wanneer treedt welke band op? Waar is de wc? Dit team weet het antwoord op alle vragen! Daarnaast is hier ruimte om je instrument veilig op te bergen, ook dit wordt beheerd door deze toppers.  

Kassa & merch

Dit team verkoopt tickets, muntjes, CaDansa-shirts en natuurlijk merchandise van de bands. Dit kan worden gekocht met cash of met een pinpas en wordt netjes geregistreerd in een kassasysteem.

Massage

Dit team verwent de spieren van artiesten en vrijwilligers. Zo kunnen ze weer door met dansen :). Wanneer je in dit team wilt, is het belangrijk dat je aantoonbare ervaring met masseren hebt.

Media

Dit team zorgt voor onze dagelijkse nieuwsbrief, CaDaily. Dat betekent dat ze interessante nieuwtjes verzamelen, de layout van de nieuwsbrief maken, en ervoor zorgen dat deze uitgeprint en verspreid wordt. Ze delen daarnaast de hoogtepunten van het festival via de sociale media van CaDansa.

Op- en afbouw

Je bent van harte welkom om te helpen op- en/of afbouwen voor en na het festival, maar alléén als je in een ander team zit! Zorg dat je ook minstens een ander team kiest als je deze aanvinkt. Dit team zorgt ervoor dat CaDansa opgebouwd wordt én weer afgebouwd. 

Schoonmaak

Dit team helpt met onze festivallocatie schoon houden. Zo plakken we niet vast aan de dansvloer en kunnen we zonder zorgen op sokken lopen :).

Sfeerbeheer & entree

Dit team controleert de tickets van de bezoekers bij de ingang, geeft ze het juiste bandje en maakt af en toe een rondje door het gebouw.

Slaapplaatsen

Dit team richt de slaapplaatsen in, ontvangt de vrijwilligers en bezoekers die via CaDansa een slaapplaats hebben geboekt, en zorgt dat alles na het festival weer opgeruimd is. Dit team is ook verantwoordelijk voor de veiligheid op de vrijwilligers-slaaplocatie en draait daarom nachtdiensten. Mensen met een BHV-certificaat zijn heel welkom in het team, maar ook zonder kun je je hiervoor inschrijven.

Standby

Dit team staat klaar om in te springen als er iets mis gaat. Moeten er plots nog een paar boodschappen worden gedaan? Moet iemand naar de huisarts worden gebracht? Is er iemand in een ander team ziek geworden? Deze helden springen in waar nodig!

Transport

Dit team vervoert artiesten wanneer dat nodig is, en soms andere mensen/dingen. Wanneer je dit graag wil doen, is het belangrijk dat je een rijbewijs hebt en met een auto naar CaDansa komt waarmee je ook wilt rijden tijdens het festival.

Workshops

Dit team zorgt ervoor dat tijdens de workshops alles goed gaat en zet alles van tevoren klaar. Doet de geluidsinstallatie het, staat er water klaar voor de workshopdocenten, etc. Als je in dit team zit, ben je alleen tijdens de workshops bezig en kan je wel bijna alles meekrijgen van het ball. Dit team zorgt ervoor dat tijdens de workshops alles goed gaat en zet alles van tevoren klaar. Doet de geluidsinstallatie het, staat er water klaar voor de workshopdocenten, etc. We kunnen je ook vragen om tussendoor een paar kleine klusjes te doen, bijvoorbeeld als we vergeten zijn ergens een tafel neer te zetten.

Overig

Kies alleen voor dit team als we van te voren contact met je hebben gehad. Er zijn enkele taken die niet in de bovenstaande teams worden vermeld. Hebben we contact met je opgenomen met de vraag of je in een van deze teams wil? Kies dan deze optie bij het inschrijven :).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief