CaDansa zaadjes

23 oktober 2022

Toen we samen het festival afsloten, kreeg je wat boomzaden bij het verlaten van de danszaal. Je kan deze zaden zelf laten uitgroeien tot een boom! Maar om een grotere kans op succes te hebben, willen we de groeitips/instructies met jullie delen.

De zaadjes die je hebt gekregen, zijn Robinia zaden. Je kan deze zaden het hele jaar zaaien. De zaden eerst een aantal weken in vochtig zand op een warm plekje laten ontkiemen, dagelijks omroeren. Zaden met kiem kunnen in potjes worden uitgezaaid.

Dit is een gemakkelijk groeiende boom, die in een pot in toom te houden is. Het blad is lang en geveerd, en ze groeien vanuit flink gedoornde takken. De prachtige bloemtrossen dragen een massa witte vlinderbloemen, die heerlijk geuren. Uiteindelijk ontstaan de paarse, naar bruin rijpende, peulen.

Laat ons gerust zien hoe je boom groeit! 🌳

De eerste dag van CaDansa is achter de rug en de vrijdag is in volle gang. Er zijn ook al heel wat foto’s gemaakt, onder andere door Ork. Niet alleen van de dansvloer en het festival zelf, maar ook vooral in de Photobooth uiteraard!

De foto’s van donderdag zijn hier terug te vinden.


Foto door Ork de Rooij

De Photobooth is ook dit jaar uiteraard weer volledig in thema en iedereen is natuurlijk al volop bezig met de props, de omgeving en vrienden om een zo tof mogelijke foto te maken.

Fotochallenge
Voor de creatievelingen onder ons is er eveneens een fotochallenge waar aan meegedaan kan worden dit festival, waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief