FAQ

CaDansa 2024

Wanneer is CaDansa 2024?

CaDansa 2024 zal van 31 oktober tot en met 3 november zijn, in Steenwijk. Voordat je direct een accommodatie boekt, check onze accommodatiepagina. Hier vind je een lijst met slaapplekken en mogelijk een paar speciale CaDansa-deals!

Wat staat er op het programma?

De volledige lijst met bands die naar CaDansa 2024 komen, wordt later dit jaar nog bekend gemaakt en is te vinden op de programmapagina op onze website.

Van hoe laat tot hoe laat is CaDansa?

De exacte openingstijden van CaDansa 2024 wordt later nog bekend gemaakt.

Hoeveel mensen komen er ongeveer?

Dit jaar hebben we ruimte voor meer dan 800 dansers – plus een ruime club muzikanten die vaak ook nog wel mee komen dansen. Vorig jaar stonden er zo’n 1000 mensen op de dansvloer.

Tickets

Waar kan ik een kaartje kopen?

De tickets kun je vinden op onze ticketpagina vanaf vrijdag 24 mei om 19:00 uur. Tijdens het festival zullen we ook nog tickets aan de deur verkopen.

Help! Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

Geen paniek, je kunt je tickets gemakkelijk opvragen op de website van Stager.

Ik kan niet meer naar CaDansa. Kan ik mijn geld terug krijgen?

We gaan je missen :(. Je kan je ticket aanbieden op Ticketswap, zodat je iemand anders blij kan maken met je ticket. Het kan ook helpen om aan te geven dat je je ticket verkoopt op ons Facebook event.

Ik heb mijn ticket verkocht aan iemand anders, wat nu?

Fijn dat je ervoor gezorgd hebt dat iemand anders naar CaDansa kan komen! Je hoeft de wijziging niet door te geven aan ons, want als het goed is communiceren Ticketswap en Stager met elkaar, dus dan gaat dat vanzelf!

Ik heb een andere vraag, waar kan ik meer informatie vinden?

Voor vragen over je bestelling en de afhandeling hiervan kun je contact opnemen met Stager via hun website. Mocht je er dan niet uitkomen, kan je altijd een mailtje sturen naar questions@cadansa.nl

Vrijwilligers

Kan ik ook vrijwilliger worden bij CaDansa?

Natuurlijk kan dat! Vrijwilligers zijn meer dan welkom. Meer informatie hierover kun je terugvinden op onze vrijwilligerspagina.  Heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op!

Locatie

Waar wordt CaDansa gehouden?

In 2024 zal CaDansa voor de vierde keer plaatsvinden in Steenwijk, in Rabo Theater de Meenthe.

Steenwijk? Hoe kom ik daar in vredesnaam?

Steenwijk heeft een Intercity station. Ook is er ruime parkeergelegenheid in de buurt. Lees meer informatie over de bereikbaarheid op de pagina ‘Bereikbaarheid‘.

Overnachten

Slapen, waar doe ik dat?

Je kan een lijst vinden op onze accommodatiepagina. Met sommigen ervan hebben we mooie deals kunnen maken voor tijdens CaDansa. Natuurlijk zijn dit niet de enige plekken die er te vinden zijn, maar dit zijn locaties waar je elk geval kan slapen in oktober 😉.

Is er in 2024 een speciale festival slaaplocatie, zoals vroeger wel eens in Duiven was?

Er zijn locaties die je tegen aantrekkelijke prijzen bij CaDansa kunt boeken, tegelijkertijd met je kaartje. Het gaat dan om groepsaccommodaties én losse kamers voor 1 of 2 personen. Kijk voor meer informatie daarover op onze accommodatiepagina.

Ik heb een slaaplocatie gevonden die jullie niet vermelden, wat nu?

Fijn dat je een plekje gevonden hebt om te overnachten! Als je ons hierover wilt vertellen kun je een e-mail sturen naar questions@cadansa.nl

Workshops

Ik wil alleen maar workshops volgen, maar niet naar het festival; kan dat ook?

Het is niet mogelijk om de workshops ‘los’ te boeken. Een dagticket geeft toegang tot alle workshops van die dag, een full festival of weekend ticket geven toegang tot alle workshops van het festival.

Welke workshops staan er op het programma in 2024?

We hebben heel wat workshops om uit te kiezen. Voor sommige is het nodig je aan te melden van te voren, voor de meeste hoef je niet te registreren. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt en kun je hier terugvinden.

Catering

Kan ik eten op het festival kopen?

Ja, ook in 2024 zullen er weer cateraars aanwezig zijn, met in ieder geval vegetarische, veganistische, gluten- en lactosevrije opties. Meer informatie over de catering zullen we voor het festival delen op de website.

Kinderen en CaDansa

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Kinderen zijn welkom, maar CaDansa biedt geen opvang aan voor kinderen. Kinderen onder de 14 jaar kunnen gratis naar binnen. Ze moeten onder begeleiding van een volwassene (18+) staan. Voor kinderen van 14+ gelden de gewone tarieven.

Ik heb een baby, is er een kolfruimte en / of een plek waar ik voeding kan geven?

Ja, er is een ruimte beschikbaar waar je kunt kolven en/of voeding kunt geven. Let wel: deze ruimte is dit jaar tussen de muziekworkshopruimtes in, dus je wordt mogelijk vergezeld van de klanken van draailier, doedelzak en andere muziekinstrumenten 😊CaDansa heeft geen koelkast beschikbaar om melk koud in te bewaren, maar je kunt hiervoor wel zelf een koelbox meenemen.

Is er kindermeubilair als een kinderstoel of bedje?

Nee, er is geen speciaal kindermeubilair aanwezig zoals een kinderstoel of een bedje. Het wordt aangeraden dit zelf mee te nemen of hier op een andere manier voor te zorgen.

Overig

Ik ben muzikant en ik zou graag (met band) op CaDansa willen spelen, kan dat?

Je kunt altijd contact met ons opnemen en je gegevens achterlaten en wie weet sta jij komend jaar geprogrammeerd op het CaDansa-festival!

Kunnen we helpen?

Natuurlijk kan dat! Vrijwilligers zijn meer dan welkom. Meer informatie hierover kun je terugvinden op onze vrijwilligerspagina. En behalve een ticket kopen bij CaDansa, kun je de balfolkwereld ook op andere manieren steunen. Dit kan op verschillende manieren: luister balfolk op Spotify, bekijk & doneer voor een livestream of steek je favoriete artiesten en organisaties gewoon een hart onder de riem. Zij zijn ook nodig om CaDansa mogelijk te maken, ook in de toekomst 😊

Ik heb kostbare spullen zoals muziekinstrumenten bij me, kan ik die veilig stallen?

Er is een plek beschikbaar waar beperkt kostbare spullen zoals muziekinstrumenten kunnen worden neergezet terwijl je zelf andere dingen aan het doen bent. Vraag op het festival bij de infostand bij de ingang waar je spullen bewaard kunnen worden.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik jullie bereiken?

Neem gerust contact met ons op. Wij zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief