FAQ

CaDansa 2023

Wanneer is CaDansa 2023?

CaDansa 2023 zal 26 – 29 oktober zijn, in Steenwijk. Voordat je direct een accommodatie boekt, check onze accommodatiepagina. Hier vind je een lijst met slaapplekken, en zelfs een paar speciale CaDansa-deals!

Wat staat er op het programma?

De volledige lijst met bands die naar CaDansa 2023 komen, is te vinden op de programmapagina op onze website. Dit jaar hebben we vanwege onze 10de editie onze ingeschreven regel losgelaten dat we bands niet een tweede keer programmeren: je vindt er dus een paar oude favorieten terug!

Van hoe laat tot hoe laat is CaDansa?

Het programma van CaDansa is in 2023 van donderdag 26 oktober van 18.00 tot 01.00 uur, vrijdag 27 oktober van 11.oo tot 01.00 uur, zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 02.00 uur, zondag 29 oktober van 10.30 tot 19.30 uur.

Hoeveel mensen komen er ongeveer?

Dit jaar hebben we ruimte voor meer dan 800 dansers – plus een ruime club muzikanten die vaak ook nog wel mee komen dansen.

Tickets

Waar kan ik een kaartje kopen?

De tickets kun je vinden op onze ticketpagina. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 20 mei 12.00 uur CEST. Voor het hele festival van donderdag tot en met zondag betaal je € 125,- een weekend kost € 115,- en je kunt ook per dag nog een kaartje krijgen. Een fairtrade-tarief en kortingstarief is eveneens mogelijk. Aan de deur verkopen we ook nog tickets.

Hè, zijn er dit jaar geen Heartwarming Support-tickets? Hoe kan ik jullie extra steunen?

Er zijn dit jaar inderdaad geen HWS-tickets. Leuk dat je extra financieel kan en wil bijdragen aan CaDansa :), dat wordt gewaardeerd en dat kan uiteraard nog steeds! Als je een ticket bestelt, kun je ervoor kiezen om een Fairtrade-ticket te kopen. Met de opbrengsten hiervan, kunnen we toewerken naar een situatie waarin we onder andere onze muzikanten, docenten, ontwerper en technici eerlijker kunnen betalen. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld niet alle reiskosten vergoeden van artiesten, docenten of het organisatieteam. Ook werkt CaDansa samen met professionals die CaDansa korting geven op het normale tarief dat zij bij commerciële opdrachten wel kunnen krijgen. Mocht het Fairtrade-ticket voor jou niet haalbaar zijn, en wil je toch CaDansa steunen, dan kun je ervoor kiezen om een ander bedrag naar keuze te doneren.

Wat betekent Fair Share?

Met onze Fair Share prijzen, betaal je een fairtrade prijs voor je ticket. Met de opbrengsten hiervan, kunnen we toewerken naar een situatie waarin we onder andere onze muzikanten, docenten, ontwerper en technici eerlijker kunnen betalen. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld niet alle reiskosten vergoeden van artiesten, docenten of het organisatieteam. Ook werkt CaDansa samen met professionals die CaDansa korting geven op het normale tarief dat zij bij commerciële opdrachten wel kunnen krijgen. Mocht het Fairtrade-ticket voor jou niet haalbaar zijn, en wil je toch CaDansa steunen, dan kun je ervoor kiezen om een ander bedrag naar keuze te doneren.

Voor wie is het kortingstarief bedoeld?

Als je weinig geld te besteden hebt en de volle prijs is een reden voor je om niet te komen (bijvoorbeeld omdat je een arme student bent, werkloos, in de bijstand zit, net beroofd bent, et cetera), dan kom je in aanmerking voor het kortingstarief. Je mag dit dus zelf bepalen. Echter, het is niet zo dat de organisatie winst maakt; al het geld komt ten goede aan het festival. Zodra je dus wel het volledige tarief kunt missen, is dat heel erg welkom!

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Kinderen zijn welkom, maar we bieden geen opvang aan voor kinderen. Kinderen onder de 14 jaar kunnen gratis naar binnen. Ze moeten onder begeleiding van een volwassene (18+) staan. Voor kinderen van 14+ gelden de gewone tarieven.

Help! Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

Geen paniek, je kunt je tickets gemakkelijk opvragen op de website van Eventbrite.

Ik kan niet meer naar CaDansa. Kan ik mijn geld terug krijgen?

We gaan je missen :(. Je kan je ticket aanbieden op Ticketswap, zodat je iemand anders blij kan maken met je ticket. Het kan ook helpen om aan te geven dat je je ticket verkoopt op ons Facebook event. Als dat allemaal niet werkt, kan je contact met ons opnemen via questions@cadansa.nl, dan proberen we je te helpen!

Ik heb mijn ticket verkocht aan iemand anders, wat nu?

Fijn dat je ervoor gezorgd hebt dat iemand anders naar CaDansa kan komen! Je hoeft de wijziging niet door te geven aan ons. Je kunt wel zorgen voor meer zekerheid voor de persoon die je ticket ontvangt door zelf de naam te veranderen op de ticket. Dat kun je zelf doen in Eventbrite. Hier vind je een uitleg over hoe je dat kunt doen.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik meer informatie vinden?

Voor vragen over je bestelling en de afhandeling hiervan kun je contact opnemen met Eventbrite via hun website. Mocht je er dan niet uitkomen, kan je altijd een mailtje sturen naar questions@cadansa.nl

Vrijwilligers

Kan ik ook vrijwilliger worden bij CaDansa?

Natuurlijk kan dat! Vrijwilligers zijn meer dan welkom. Meer informatie hierover kun je terugvinden op onze vrijwilligerspagina.  Heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op!

Locatie

Waar wordt CaDansa gehouden?

In 2023 zal CaDansa voor de derde keer plaatsvinden in Steenwijk, in Rabo Theater de Meenthe.

Steenwijk? Hoe kom ik daar in vredesnaam?

Steenwijk heeft een Intercity station. Ook is er ruime parkeergelegenheid in de buurt. Lees meer informatie over de bereikbaarheid op de pagina ‘Bereikbaarheid‘.

Overnachten

Slapen, waar doe ik dat?

Je kan een lijst vinden op onze accommodatiepagina. Met sommigen ervan hebben we mooie deals kunnen maken voor tijdens CaDansa. Natuurlijk zijn dit niet de enige plekken die er te vinden zijn, maar dit zijn locaties waar je elk geval kan slapen in oktober 😉.

Is er in 2023 een speciale festival slaaplocatie, zoals vroeger wel eens in Duiven was?

Er zijn locaties die je tegen aantrekkelijke prijzen bij CaDansa kunt boeken, tegelijkertijd met je kaartje. Het gaat dan om groepsaccommodaties én losse kamers voor 1 of 2 personen. Kijk voor meer informatie daarover op onze accommodatiepagina.

Ik heb een slaaplocatie gevonden die jullie niet vermelden, wat nu?

Fijn dat je een plekje gevonden hebt om te overnachten! Als je ons hierover wilt vertellen kun je een e-mail sturen naar questions@cadansa.nl

Workshops

Ik wil alleen maar workshops volgen, maar niet naar het festival; kan dat ook?

Het is niet mogelijk om de workshops ‘los’ te boeken. Een dagticket geeft toegang tot alle workshops van die dag, een full festival of weekend ticket geven toegang tot alle workshops van het festival.

Welke workshops staan er op het programma in 2023?

We hebben heel wat workshops om uit te kiezen. Voor sommige is het nodig je aan te melden van te voren, voor de meeste hoef je niet te registreren. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt en kun je hier terugvinden.

Catering

Kan ik eten op het festival kopen?

Ja, ook in 2023 zullen er weer cateraars aanwezig zijn, met in ieder geval vegetarische, veganistische, gluten- en lactosevrije opties. Meer informatie over de catering zullen we voor het festival delen op de website.

Overig

Ik ben muzikant en ik zou graag (met band) op CaDansa willen spelen, kan dat?

Je kunt altijd contact met ons opnemen en je gegevens achterlaten en wie weet sta jij komend jaar geprogrammeerd op het CaDansa-festival!

Kunnen we helpen?

Natuurlijk kan dat! Vrijwilligers zijn meer dan welkom. Meer informatie hierover kun je terguvinden op onze vrijwilligerspagina. En behalve een ticket kopen bij CaDansa, kun je de balfolkwereld ook op andere manieren steunen. Dit kan op verschillende manieren: luister balfolk op Spotify, bekijk & doneer voor een livestream of steek je favoriete artiesten en organisaties gewoon een hart onder de riem. Zij zijn ook nodig om CaDansa mogelijk te maken, ook in de toekomst 😊

Ik heb kostbare spullen zoals muziekinstrumenten bij me, kan ik die veilig stallen?

Er is een plek beschikbaar waar beperkt kostbare spullen zoals muziekinstrumenten kunnen worden neergezet terwijl je zelf andere dingen aan het doen bent. Vraag op het festival bij de infostand bij de ingang waar je spullen bewaard kunnen worden.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik jullie bereiken?

Neem gerust contact met ons op. Wij zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief