FAQ

CaDansa 2022

Wanneer is CaDansa 2022?

CaDansa 2022 zal 20 – 23 oktober zijn, in Steenwijk. Voordat je direct een accommodatie boekt, check onze accommodatiepagina. Hier vind je een lijst met slaapplekken, en zelfs een paar speciale CaDansa-deals!

Wat staat er op het programma?

Alle bands en docenten die afgelopen jaren zouden komen, hebben we uitgenodigd voor een volgende editie. De volledige lijst met bands die naar CaDansa 2022 komen, is te vinden op de programmapagina op onze website.

Hoeveel mensen komen er ongeveer?

Dit jaar hebben we ruimte voor meer dan 800 dansers – plus een ruime club muzikanten die vaak ook nog wel mee komen dansen.

Tickets

Waar kan ik een kaartje kopen?

De tickets kun je vinden op onze ticketpagina. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 4 juni 14.00 uur. Voor het hele festival van donderdag tot en met zondag betaal je € 107,50, een weekend kost € 97,50 en je kunt ook per dag nog een kaartje krijgen.

Hè, zijn er dit jaar geen Heartwarming Support-tickets? Hoe kan ik jullie extra steunen?

Er zijn dit jaar inderdaad geen HWS-tickets. Leuk dat je extra financieel kan en wil bijdragen aan CaDansa :). Als je een ticket bestelt, kan je ervoor kiezen om € 5,- extra te betalen, of een ander bedrag naar keuze te doneren.

Voor wie is het kortingstarief bedoeld?

Als je weinig geld te besteden hebt en de volle prijs is een reden voor je om niet te komen (bijvoorbeeld omdat je een arme student bent, werkloos, in de bijstand zit, net beroofd bent, et cetera), dan kom je in aanmerking voor het kortingstarief. Je mag dit dus zelf bepalen. Echter, het is niet zo dat de organisatie winst maakt; al het geld komt ten goede aan het festival. Zodra je dus wel het volledige tarief kunt missen, is dat heel erg welkom!

Kan ik mijn kinderen meenemen?

Kinderen zijn welkom, maar we bieden geen opvang aan voor kinderen. Kinderen onder de 14 jaar kunnen gratis naar binnen. Ze moeten onder begeleiding van een volwassene (18+) staan. Voor kinderen van 14+ gelden de gewone tarieven.

Help! Ik ben mijn ticket kwijt. Wat nu?

Geen paniek, je kunt je tickets gemakkelijk opvragen op de website van Eventbrite.

Ik kan niet meer naar CaDansa. Kan ik mijn geld terug krijgen?

We gaan je missen :(. Je kan je ticket aanbieden op Ticketswap, zodat je iemand anders blij kan maken met je ticket. Het kan ook helpen om aan te geven dat je je ticket verkoopt op ons Facebook event. Als dat allemaal niet werkt, kan je contact met ons opnemen via questions@cadansa.nl, dan proberen we je te helpen!

Ik heb mijn ticket verkocht aan iemand anders, wat nu?

Fijn dat je ervoor gezorgd hebt dat iemand anders naar CaDansa kan komen! Je hoeft de wijziging niet door te geven aan ons. Je kunt wel zorgen voor meer zekerheid voor de persoon die je ticket ontvangt door zelf de naam te veranderen op de ticket. Dat kun je zelf doen in Eventbrite. Hier vind je een uitleg over hoe je dat kunt doen.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik meer informatie vinden?

Voor vragen over je bestelling en de afhandeling hiervan kun je contact opnemen met Eventbrite via hun website. Mocht je er dan niet uitkomen, kan je altijd een mailtje sturen naar questions@cadansa.nl

Locatie

Waar wordt CaDansa gehouden?

In 2022 zal CaDansa voor de tweede keer plaatsvinden in Steenwijk, in Rabo Theater de Meenthe.

Steenwijk? Hoe kom ik daar in vredesnaam?

Steenwijk heeft een Intercity station. Ook is er ruime parkeergelegenheid in de buurt. Lees meer informatie over de bereikbaarheid op de pagina ‘Bereikbaarheid‘.

Overnachten

Slapen, waar doe ik dat?

Je kan een lijst vinden op onze accommodatiepagina. Met sommigen ervan hebben we mooie deals kunnen maken voor tijdens CaDansa. Natuurlijk zijn dit niet de enige plekken die er te vinden zijn, maar dit zijn locaties waar je elk geval kan slapen in oktober 😉.

Is er in 2022 een speciale festival slaaplocatie, zoals vroeger wel eens in Duiven was?

Die is er voor 2022 vooralsnog niet. We doen ons best om dit te organiseren maar kunnen dit niet garanderen. Zodra we meer informatie hierover hebben, delen we dit nieuws op de website en onze socials.

Ik heb een slaaplocatie gevonden die jullie niet vermelden, wat nu?

Fijn dat je een plekje gevonden hebt om te overnachten! Als je ons hierover wilt vertellen kun je een e-mail sturen naar questions@cadansa.nl

Workshops

Ik wil alleen maar workshops volgen, maar niet naar het festival; kan dat ook?

Het is niet mogelijk om de workshops ‘los’ te boeken. Een dagticket geeft toegang tot alle workshops van die dag, een full festival of weekend ticket geven toegang tot alle workshops van het festival.

Welke workshops staan er op het programma in 2022?

We hebben heel wat workshops om uit te kiezen. Voor sommige is het nodig je aan te melden van te voren, voor de meeste hoef je niet te registreren. Je kunt het volledige programma hier vinden.

Catering

Kan ik eten op het festival kopen?

Ja, ook in 2022 zullen er weer cateraars aanwezig zijn, met in ieder geval vegetarische, veganistische, gluten- en lactosevrije opties. Meer informatie over de catering zullen we voor het festival delen op de website.

CaDansa & Covid-19

Waarom gingen CaDansa 2021 en 2020 niet door?

De onzekerheden rondom mogelijke maatregelen vanuit onder andere de Nederlandse overheid, last-minute wijzigingen en de dan geldende maatregelen in binnen- en buitenland waren voor CaDansa te groot. Doorgaan op deze weg richting oktober de afgelopen twee jaar, met wellicht op een later moment alsnog een annulering, zou tot gevolg kunnen hebben dat er in de toekomst helemaal geen CaDansa meer mogelijk zou zijn. Dat was het laatste dat we wilden en daarom hebben we dit besluit met grote tegenzin en verdriet moeten nemen.

Zou CaDansa ook kunnen op 1,5 meter afstand?

In theorie is CaDansa op 1,5 meter afstand mogelijk. Maar als de 1,5 meter afstand gehandhaafd moet worden, zou dat betekenen dat wij veel minder dansers zouden kunnen verwelkomen in onze vaste locatie. Bovendien zouden veel dansen daardoor niet meer kunnen worden gedaan, behalve met vaste danspartners. Daardoor zou de sfeer, die voor ons erg belangrijk is, heel anders worden en zou het niet echt CaDansa meer zijn.

Overig

Ik ben muzikant en ik zou graag (met band) op CaDansa willen spelen, kan dat?

Je kunt altijd contact met ons opnemen en je gegevens achterlaten en wie weet sta jij komend jaar geprogrammeerd op het CaDansa-festival!

Kunnen we helpen?

Natuurlijk kan dat altijd! Dat kan als vrijwilliger, maar je kunt de balfolkscene natuurlijk ook nog op andere manieren steunen dan door een ticket te kopen. Dit kan op verschillende manieren: luister balfolk op Spotify, bekijk & doneer voor een livestream of steek je favoriete artiesten en organisaties gewoon een hart onder de riem. Zij zijn ook nodig om CaDansa mogelijk te maken, ook in de toekomst 😊

Ik heb kostbare spullen zoals muziekinstrumenten bij me, kan ik die veilig stallen?

Er is een plek beschikbaar waar beperkt kostbare spullen zoals muziekinstrumenten kunnen worden neergezet terwijl je zelf andere dingen aan het doen bent. Vraag op het festival bij de infostand bij de ingang waar je spullen bewaard kunnen worden.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik jullie bereiken?

Neem gerust contact met ons op. Wij zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief