Zoete aardappel schotel

Het is jullie vast al opgevallen, in de organisatie zitten best wat mensen die van koken en bakken houden. In normale tijden vergaderen we zoveel mogelijk samen, waarbij we vooraf ook graag samen eten. Koken voor grotere groepen is niet altijd even makkelijk, zeker als er een paar mensen allergieën hebben. Daarom is dit zo’n fijn recept: er zijn weinig mensen die dit niet kunnen eten. Het recept komt oorspronkelijk van De Groene Meisjes, maar ook hier hebben we een paar aanpassingen en suggesties bij gedaan.

Benodigdheden voor 4 personen
750 gram zoete aardappel (oranje)
1 blik tomatenblokjes (verse tomaten mogen natuurlijk ook!)
1 blik kikkererwten
4 eetlepels (groente)bouillon
1/2 rode ui
2 theelepels currypoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
100 gram boerenkool in stukken gescheurd
verse koriander (naar smaak, doe dit vooral niet als je vindt dat koriander naar zeep smaakt!)
300 gram rijst (of 400 gram als je veel trek hebt)
1 (vegan) rookworst (ter referentie: we bedoelen dan tussen 200 en 300 gram, het gewicht van een standaard rookworst)

Recept
Vrij weinig snijwerk deze keer, wat goed uitkomt in een weekend vol dansen. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de ui fijn.

Doe de zoete aardappel met de tomatenblokjes, kikkererwten, groentebouillon en rode ui in een soeppan. Breng aan de kook, verlaag het vuur, doe de deksel op de pan en laat 15 minuutjes langzaam pruttelen. Kook in de tussentijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kies je voor met (vegan) rookworst? Let dan goed op hoe lang deze moet, dit verschilt per merk!

Voeg de kruiden toe en roer door. Leg de stukken boerenkool bovenop en doe de deksel, zonder eerst te roeren, op de pan. Zo kan de boerenkool eerst een beetje stomen. Roer na 1 minuut de boerenkool door de mix en kook nog 2-3 minuten door.

Serveer met rijst, rookworst en eventueel verse koriander. Eet smakelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief