We zullen in deze workshop ontdekken wat mogelijk is in Balfolk met de diatonische mondharmonica. De harmonica (Harp, mundharmonica, Mond-, …) is een fijn klein instrument, wat precies is wat je wil om muziek te spelen, maar niet te veel mee wil nemen.

Dit is de eerste workshop die Jos zal geven over dit onderwerp. Hij heeft ontdekt dat veel muzikanten de harmonica in hun bagage hebben, dus als een autodidactische harmonica-speler zal hij nederig zijn, hij weet niet alles 😉. Vandaar het ‘inactieve’ deel van de workshoptitel!

Jos zal alles wat hij weet meenemen, en zullen samen kijken wat we kunnen bereiken in 2 uur. Je krijgt wat achtergrond, we zullen wat deunen spelen samen, er is tijd voor grapjes en natuurlijk, voor plezier!

NB:

  • Je zal je eigen harmonica/harp mee moeten nemen. Het liefst een 10 gaten harmonica in C (meest voorkomend). Als je je eigen harmonica meeneemt, zorg ervoor dat het een goede is. De speelgoedharmonica’s zullen je niet heel blij maken.
  • Heb je geen harmonica? Jos heeft 10 Hohner Specials 20 in C te koop. Normaal kosten ze minstens €30,- (met verzending), maar hij biedt ze aan voor €20,-.
  • Je zal je moeten opgeven voor deze workshop. De inschrijvingen openen op 5 oktober om 16:00 CET.

Een spoedcursus voor de twee meest populaire dansen uit Skåne, het zuidelijke puntje van Zweden! Deze dansen zijn zowel leuk als makkelijk om te leren, maar er zoveel diepte en details in te vinden. Na de workshop ben je klaar om Zuid-Zweeds te dansen tijdens onze “Spelmanstämmor” volgende zomer 😉.

Deze workshop wordt gegeven buiten de festivallocatie, op Meester Zigher ter Steghestraat 3, 8331 KG Steenwijk(loopafstand).

Geen workshopaanmelding nodig!

Lego

10 september 2022

Lego: laten we spelen met ritme. We zullen leren hoe we onze eigen ritmische variaties kunnen bedenken, en hoe we deze kunnen gebruiken wanneer het klopt met de muziek. Dit allemaal zonder het comfort van de gesloten positie te verlaten!

Geen workshopaanmelding nodig!

Afhankelijk van het aantal en het type instrumenten, zullen we beginnen met het leren van één of meer eenvoudige thema’s. Van daaruit zullen we (afhankelijk van de capaciteiten en wensen van ieder) het samenspel verkennen. Orkestratie, het gebruik van instrumenten om andere klanken te maken dan waarvoor ze ontworpen zijn, harmonisatie, improvisatie en uiteindelijk tweede stemmen en contrapunt.
Maar bovenal zullen we samen een leuke tijd hebben met muziek maken! Om te kunnen communiceren zonder woorden en gebaren, al is het maar voor korte tijd.

NB:

  • Er is een maximum van 12 deelnemers.
  • Je zal je moeten opgeven voor deze workshop. De inschrijvingen openen op 5 oktober om 16:00 CET.

Leiden en volgen. We gebruiken de zelfde termen bij balfolk, tango, swing of welke koppeldans dan ook. En toch: positie, attitude en de stappen zijn anders. Samen nemen we een diepe duik in de balfolk mazurka, waltz en scottish, voordat we van rol wisselen

Geen workshopaanmelding nodig!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief