Programma Hoofdpodium

Dit schema is onder voorbehoud van wijzigingen.

Donderdag 24 oktober

 • 19.15 uur Airboxes (Be)

  Airboxes is het project van Guus Herremans en Bert Leemans. Deze twee accordeonisten van twee verschillende generaties kennen elkaar al zo’n 15 jaar en samenwerken als duo leek onvermijdelijk. Airboxes speelt uitsluitend eigen composities als unieke combinatie van diatonische en chromatische accordeon. Hun eerste concert vond plaats in juli 2017. Na optredens op festivals zoals Boombalfestival en op Castelfidardo (het Mekka van de accordeon) spelen ze nu op CaDansa!

  Guus Herremans: diatonische accordeon
  Bert Leemans: chromatische accordeon

 • 21.00 uur  Dour / Le Pottier Quartet (Fr)

  Geïnspireerd door zowel traditionele violisten (Bretagne, Frankrijk, Zweden) als Midden-Oosterse klanken, door zowel klassieke harmonieën als rockmuziek, is dit kwartet een echte muzikale smeltkroes. Het Bretonse kwartet is ontstaan uit het duo Jonathan Dour en Floriane le Pottier, vergezeld door Mathilde Chevrel op de cello en Antonin Volson op percussie. De muziek van de band vecht strakke definities aan: het is subtiel en wild, hoogstaand en populair. Soepel noch mild klinkt dit als een kamerorkest van een wilde stam, en dat klinkt fantastisch! (“La Gallésie en Fete” Festival in Monterfil, Brittany)

  Jonathan Dour: viool
  Florian le Pottier: viool
  Mathilde Chevrel: cello
  Antonin Volson: percussie

 • 23.00 uur Itchy Fingers (Nl)
  Kijkend naar het virtuoze accordeonspel van Erik de Jong en de vliegensvlugge gitaarritmes van Tijn Berends, waarbij twee paar handen heen en weer vliegen over knoppen en snaren, krijgen veel mensen de onbedwingbare neiging om aan hun eigen vingers te krabben. Bij het zien van dit opmerkelijke fenomeen besloten de twee muzikanten om hun duo om te dopen tot Itchy Fingers.
  De beide bandleden zijn afkomstig uit het noorden des lands en speelden al enkele jaren samen bij de sessies in Groningen toen zij besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Door het grote aantal instrumenten dat deze twee multi-instrumentalisten bespelen, kunnen zij een breed spectrum aan geluiden ten gehore brengen.Tijn Berends: gitaar
  Erik de Jong: accordeon

Vrijdag 25 oktober

 • 18.00 uur Arasta Bazaar (Fr)

  Pak je stok en kom dansen! Arasta Bazaar is een beweeglijke dansvloer waar de Turkse bağlama te horen is met blues accenten, soms oriëntaalse rock, of elektro klanken. Een verrassende oriëntaalse mix die ten dienste staat van de balfolk: een veelzijdig en modern geluid.

  Sabrina Calvo: percussie
  Emeline Fougeray: bas
  Antoine Bernaus: electrische bağlama, programmering

 • 20.15 uur Broes (Be)

  Broes begon als een kwartet in oktober 2009 op de straten van de Gentse binnenstad. Sindsdien hebben ze een eigen repertoire opgebouwd, met muziek gaande van folk tot gipsy jazz. Na Fir Bolg, Boombal, Gentse feesten, Deerlycke folkfestival, Folkwoods (NL), M’eire Morough zijn enkele namen die al snel op hun palmares stonden. In december 2010 werd Broes uitverkozen tot de beste nieuwkomer van het jaar (Folkroddels). In maart 2013 werd Broes uitgebreid tot kwintet met een bassist!

  Anouk Sanczuk: viool
  Florian De Schepper: akoestische en elektrische gitaar
  Elke De Meester: chromatisch accordeon
  Simon Raman: percussie
  Frédéric Dothée: contrabas

 • 22.30 uur Hamon Martin Quintet(Fr)
  Één van de meest invloedrijke en interessantste bands uit de Bretonse folk scene is het Hamon Martin Quintet. Deze band wordt gezien als de standaard voor deze feestelijke en swingende dansmuziek. Deze vijf Bretonse mannen worden al meer dan 10 jaar geïnspireerd door de Fest Noz muziek vanuit hun omgeving (Hoog Bretagne) en ze hebben deze traditie omgetoverd in iets zeer moderns en dansbaars.
  De band mixt de aanstekelijke Bretonse muziek met Arabische en Indiase invloeden, onverwachte geïmproviseerde wijzigingen in melodie en verrassend veranderende ritmes. Zanger Mathieu Hamon wordt bijgestaan door Janick Martin, Erwan Hamon, Ronan Pellen en Erwan Volant. Je wordt uitgenodigd om te dansen!Mathieu Hamon: zang
  Janick Martin: diatonisch accordeon
  Erwan Hamon: dwarsfluit, bombarde
  Ronan Pellen: snaren
  Erwan Volant: bas

 • 01.00 uur La Forcelle (Fr)
  Camille Raibaud: viool, mandoline, zang
  Lolita Delmonteil Ayral: accordeon

Zaterdag 26 oktober

 • 16.00 uur  Les Folkeux de Pie (Fr)

  De balfolkband “Les Folkeux de Pie” ontstond in december 2016 in Lyon, toen vijf muzikanten uit een symfonieorkest ernaar verlangden om eens iets anders dan luisterconcerten te spelen. Dit strijkkwartet wordt vergezeld door een een fluitist en heeft een repertoire van traditionele dansmuziek. Ze spelen dansen uit verschillende Franse en Europese regio’s, zoals mazurka’s, bourrées, tovercirkels en scottishes.

  Harmonie Malterre: dwarsfluit
  Maiwenn Mérer: viool
  Ludovic Lantner: viool
  Manuelle Renaud: altviool
  Pierre Cordier: cello

 • 18.00 uur Trolska Polska (Dk/S)

  Met klinkende melodieën en aanstekelijke energie, sleept Trolska Polska je mee in een betoverende wereld vol grappige, grimmige, grote en kleine karakters uit de Noorse sprookjes en mythologie. Met ontelbare exotische instrumenten roept deze zevenkoppige band reuzen, elfen, feeën en andere wonderlijke wezens vanuit de donkere bemoste bossen, besneeuwde heuveltoppen en lieflijke valleien, op de klanken van Seebergs lyrische composities.

  Martin Seeberg: altviool, vedel, composities
  Lasse Væver Jacobsen: nyckelharpa, viola d’amore, vedel
  Mads Kjøller-Henningsen: fluiten, draailier, doedelzak
  Søren Vinther Røgen: 12-snarige gitaar, mandoline
  Magnus Heebøll: percussie, tabla, mondharp
  Alexandra Nilsson: cello, vedel, zang
  Malte Zeberg: contrabas, mandoline

 • 20.15 uur Lo Bal del Lop (Fr)
  Lo Lop (spreek uit: Lou Loup), de wolf in het Occitaans, staat symbool voor een dier dat roept om de roedel te verzamelen en bijeen te houden.
  Guillaume Lopez, Clément Rousse en Jordan Tisnèr verenigen zich in een nachtelijk feest waar zij hun harmonieën klinken voor een vrolijk samenzijn van muzikanten en dansers. Dit trio kent een origineel repertoire van eigen composities en traditionele deunen uit het zuidwesten van Frankrijk. De teksten, meestal in het Occitaans maar ook in het Frans of Spaans, zijn echte hedendaagse gedichten die met humor en diepte het leven tijdens het bal, het leven van mensen, het leven van wolven, het leven in het nu, beschrijven.Guillaume Lopez: zang, fluiten, doedelzak
  Jordan Tisnèr: zang, snaar tamboerijn, fluit, tamboerijn
  Clément Rousse: diatonisch accordeon, kick

 • 22.30 uur Laüsa (Fr)
  Laüsa [lahuzo] betekent in het Gascons: “Gloeiend stukje dat zichzelf verwijdert van een brandhaard, of dat opspringt uit de frictie van twee eenheden.”
  Laüsa is een muzikale reis via liederen, die haar identiteit onttrekt aan de Gasconse muzikale traditie en her en der een omleiding kent. Hun muziek is veelzijdig, open en genereus: we horen Mediterrane en Atlantische invloeden, evenals geluiden geleend uit moderne muziek. Rijke teksten en persoonlijke composities, evenals repertoire dat het resultaat is van zorgvuldig samengestelde verzamelen: Laüsa zorgt voor een frisse blik op traditionele muziek.Lolita Delmonteil Ayral: accordeon, zang
  Camille Raibaud: viool, mandoline, zang
  Julien Estèves: bouzouki, tenor gitaar, zang
  Juliette Minvielle: zang, percussie

 • 00.45 uur La Lanterne (Fr)
  La Lanterne is bovenal een groep van vier goede vrienden die hun gezamenlijke passie voor (dans-)muziek willen delen. Vier jongens met verschillende achtergronden, die bij elkaar zijn gekomen vanwege hun ambitie om ​​rijke, krachtige en gevarieerde muziek te creëren.
  Het streven van la Lanterne is om hedendaagse folkmuziek te bieden die verbonden blijft met traditionele dansen. Muziek die de muziek van onze voorouders levend houdt en tegelijkertijd verrijkt met meer recente invloeden.Nans Casanovas: gitaar
  Etienne Bordessoules: accordeon
  Johann Abadie: percussie
  Julien Casanovas: viool

Zondag 27 oktober

 • 13.00 uur Duo Thézé (Fr)

  Muziek voor bals, composities met improvisaties: Duo Thézé speelt mazurka’s, walsen, asymmetrische walsen, jigs, cercles met verrassingen en op verzoek tango.

  Eric Thézé: piano, bandoneon, composities
  Samuel Thézé: klarinet, basklarinet, arrangementen

 • 14.45 uur Zigo (Be)
  Pablo Golder: diatonisch accordeon
  Florian De Schepper: elektrische en akoestische gitaar
  Ambroos De Schepper: saxofoon
  Sam Van Ingelgem: bas
  Wout Van Liedekerke: percussie en drums
 • 16.45 uur Sirus (Fr/S)

  Sirus is een kwartet dat bestaat uit een samenwerking tussen twee duo’s met diepe wortels en ongeremde fantasie. Jonas en Josefina spelen muziek gebaseerd op Zweedse tradities en verrijken deze met vrije associaties. Sophie en Baltazar spelen muziek waarin communicatie en improvisatie samenkomen in Franse en Hongaarse tradities. Als een kwartet speelt Sirus hun eigen composities en schilderen een sprankelend, kleurrijk muzikaal landschap elke keer als ze samen spelen.

  Sophie Cavez: accordeon
  Baltazar Montanaro: baryton viool
  Josefina Paulson: nyckelharpa
  Jonas Åkerlund: vedel, gitaar

 • 18.30 – 19.30 uur Afsluiting van het festival

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief