Tai Chi / Qi Gong

10 september 2022

Taijiquan (Tai Chi) is een eeuwenoude internal martial art en kenmerkt zich door de trage, vloeiende en gracieuze aaneensluitende bewegingen die ‘de vorm’ worden genoemd; lichaam en geest zijn één. In dit bewustwordingsproces ontwikkel je een alerte ontspanning, je ademhaling komt tot rust en energie doorstroomt het hele lichaam.

Qigong betekent vrij vertaald ‘het cultiveren van levensenergie’ (chi) en leer je ook in vaststaande patronen een specifieke vorm aan. De rek- en strekoefeningen voor de specifieke meridianen, organen en lichaamsdelen, in combinatie met een goede ademhaling, zorgen voor het in balans brengen en verbinden van lichaam en geest.

Lesopbouw: *Warming-up – van hoofd tot voeten de grote gewrichten zachtjes rekken en strekken. *Loop en/of staande meditatie. *Aanleren en uitleg van de Ba Duan Jin, de acht verschillende oefeningen verpakt in de vorm. *Afsluiting van de les.

Hans van Giffen traint al ruim 25 jaar Taijiquan en Qigong en is meervoudig nationaal kampioen in meerdere disciplines. Hij geeft les in Amersfoort in zijn school: Silk Road.

Geen workshopaanmelding nodig!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief