Dit is niet een van de gebruikelijke voel-de-muziek workshops. Verre van dat! Koppeldansen trucs en variaties, geïnspireerd door diverse jazzdansen, met verschillende vormen van syncope. We zullen plezier hebben, en we zullen verbaasd zijn.

Waarom blues? Wel, blues is een volksdansstijl, te vinden over een heel continent. Blues heeft wortels in de geschiedenis, maar is open voor de evolutie van muziek en nieuwe invloeden. Blues dekt een verscheidenheid aan verschillende dansen. Het werd vroeger vooral gedanst in juke-joints met veel feestende mensen. Blues gebruikt simpele stappatronen, verbonden aan de groove en riffs van de muziek. Hoe moeilijk zou het zijn om “blues” te vervangen met “balfolk” in deze uitspraken?

Wanneer hij niet met ba.fnu speelt, doceert Mikuláš dansen, zowel thuis als in het buitenland. Zijn belangrijkste passies zijn folk en blues, maar hij heeft een rijke dansachtergrond bestaand uit: tango, swing, salsa & balboa. Ook heeft hij de oude dansen met jaren jazz en wat hedendaagse workshops hier en daar beoefend. Hoewel hij elke dans benadert met een diep respect voor de oorsprong en de tradities, probeert hij altijd om de horizon te verbreden en een brug te maken tussen traditie en moderniteit.

Geen workshopaanmelding nodig!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief