Programma Workshops

Onderaan deze pagina kun je aanvullende praktische informatie vinden.
Schrijf je hier in voor een muziekworkshop.
Schrijf je hier in voor de “Blindsight Journey” VOL – enkel wachtlijst
Schrijf je hier in voor “Maak je eigen dansworkshop”. VOL – enkel wachtlijst

Bij de info stand op het festival kan je informatie vragen over de workshops.

Donderdag 18 oktober

18.30 – 19.15

 • Jolanda Snellenberg Dansinitiatie
  Een spoedcursus Balfolk dansen. Iedereen kan meedoen! Je hoeft niet samen met een partner te komen.

Vrijdag 19 oktober

13.00 – 15.00

 • Jolanda & Janniek Mazurka
  Dance workshop: Mazurka, by Jolanda Snellenberg & Janniek Wester
  Nog weinig ervaring op de dansvloer, maar wil je wel graag lekker mee kunnen dansen? Krijg je die Mazurka-pas maar niet onder de knie? Daar gaan we tijdens deze workshop aan werken! We nemen de basispas van de Mazurka door, en we gaan veel aandacht besteden aan ‘lekker’ dansen: sámen dansen, een goede danshouding en variëren zonder variaties komen allemaal langs. Zodat je na deze workshop eindelijk die mazurka fijn kan dansen, maar waarschijnlijk zelfs de andere dansen beter zullen gaan.
  Level: Beginners.
  Inschrijven: Je hoeft je niet in te schrijven voor deze workshop. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Koen Dhondt Sauts béarnais
  Dansworkshop: Sauts béarnais, door Koen Dhondt
  We leren in deze stage de Béarn-versie van de Sauts Basques: cirkeldansen van verschillende moeilijkheidsgraad waarbij iedereen samen een welbepaalde opeenvolging van passen uitvoert zonder de buren aan te raken. ‘Les 7 sauts’ (De zevensprong) is de bekendste dans van dit uitgebreide repertoire, dat je onder andere zal kunnen dansen tijdens het bal van Cocanha.
  Op het programma: 7 sauts, Pantelon, Peiroton, Mariana, Saut de Garona, en eventueel La craba,… en we ontdekken een paar uitdagende varianten op de meest frequente passen.
  Niveau: Er is geen enkele voorkennis nodig. We starten makkelijk, en bouwen stap voor stap op tot moeilijkere dansen, met een paar uitdagende varianten voor de meer gevorderde deelnemers.
  Inschrijven: Je hoeft je niet in te schrijven voor deze workshop. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Wouter Kuyper (BmB Light) Introductie Trekzak
  Muziekworkshop: Introductie Trekzak (diatonisch accordeon), door Wouter Kuyper
  Altijd al eens trekzak willen uitproberen? Nieuwsgierig hoe zo’n instrument nou precies werkt? Of je eerste stappen al gezet, en je wilt graag wat verder komen? Kom dan naar deze introductieworkshop!
  Niveau: Iedereen is welkom. Let op! Momenteel is inschrijven alleen nog mogelijk als je zelf een trekzak meeneemt (alle leen-trekzakken zijn al gereserveerd door deelnemers zonder trekzak).()
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand).
 • Pascale Rubens (Naragonia) Trekzak
  Muziekworkshop: Trekzak (diatonisch accordeon), door Pascale Rubens
  Tijdens deze workshop zal aandacht besteed worden aan het leren spelen voor dansers. Welk is het beste tempo? Waar leg je specifieke accenten voor een bourrée, een mazurka, … ? Hoe kan je wat meer swing brengen in jouw nummer?…
  Niveau: Halfgevorderd en gevorderd. Perfecte kennis van de baskant en het vlot aanleren van een éénvoudige melodie op gehoor zijn de vereisten.
  Deze workshop is bedoeld voor GC-diatonische accordeons.
  Vergeet je opname-materiaal niet.
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand).
 • Toon van Mierlo (Naragonia)  Samenspel
  Muziekworkshop: Samenspel (alle instrumenten), door Toon van Mierlo
  We gaan deze keer niet aan de slag met een nummer, maar we gaan zelf een heel nieuw nummer bouwen en samen spelen. Dus geen melodie, maar wel in elkaar passende patronen worden gemaakt en gespeeld om zo tot een verhaal te komen.
  Muzikaliteit, fantasie, harmonie, complexiteit, verhaal en wiskunde ontmoeten elkaar in deze workshop. De smoutebollen (oliebollen) van de Efteling zijn er niets tegen. Dus allen daarheen!
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand).

15.30 – 17.30

 • Floating Sofa Quartet Polska (dans)
  Dansworkshop: Polska dansen, door Floating Sofa Quartet
  We doen een spoedcursus in een van de meest populaire Scandinavische dansen; de polska.
  Zweden is een uitgestrekt en prachtig land, met veel regionale stijlen van deze specifieke dans. We zullen ons concentreren op twee hoofdtypes van polska: de Zuid-Zweedse hitvariatie de “Slängpolska”, en een meer algemene “rund polska” (ronde polska). Beide zijn koppeldansen. Slängpolska kenmerkt zich door veel improvisatie. De ronde polska kan gedanst worden op de meeste soorten polska muziek. We gaan werken aan de specifieke stappen en bewegingen, maar hebben ook aandacht voor hoe je je lichaam houdt en hoe je een goede balans in jezelf en met je danspartner krijgt.
  Niveau: Het instapniveau is beginnend tot halfgevorderd en iedereen is welkom (met of zonder partner). Als je een ervaren (polska) danser bent, is dit een kans om je danstechniek verder te verbeteren en dieper in de ‘polska-grooves’ te duiken.
  Inschrijven: Voor dansworkshops hoef je je niet vooraf in te schrijven. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Rafael & Nele De Dansende Orgie
  Dansworkshop: De Dansende Orgie, door Rafael Correa Pietro & Nele De Beck
  In deze workshop duiken we dieper in de kennis en vertrouwdheid die je al hebt over onderwerpen als verbinding, floorcraft, creativiteit, muzikaliteit, improvisatie en aanpassen aan plotselinge en onverwachte veranderingen. We mixen deze elementen door elkaar en verbinden ze op misschien onverwachte manieren. We gaan op zoek naar de grenzen van hun toepasbaarheid, en proberen ze uit te breiden, in de hoop om ze, en jouw dans (skills), verder en voorbij je wildste dromen te duwen.
  Tegen het einde van de workshop zijn we klaar om deel te nemen aan wat wij ook wel extreem partnerdansen noemen. Maar bovenal gaat de workshop over plezier maken. Heel veel plezier!
  Geïntrigeerd? Join the party. Dompel jezelf onder in ‘De Dansende Orgie’.
  Disclaimer: hoewel er misschien bloemetjes en bijtjes langs zullen komen, gaat deze workshop nadrukkelijk NIET over seks. (Of toch wel?)
  Niveau: Vooral geschikt voor de meer gevorderde dansers, die zich goed vertrouwd voelen met de passen.
  Inschrijven: Voor dansworkshops hoef je je niet vooraf in te schrijven. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Saskia & Arthur Branle béarnais (“Branle d’Ossau”)
  Dansworkshop: Branle béarnais, door Saskia Sportel & Arthur Abeillé
  Kom naar deze workshop om een van de meer illustere dansen uit het zuidwesten van Frankrijk te ontdekken. Deze dans heeft een geweldige cadans en collectiviteit. In de workshop zullen we vanaf het begin beginnen en vanaf daar opbouwen. De branle béarnais – of branle de la vallée d’Ossau – kan worden gedanst in ofwel een keten, of in koppels; in de workshop focussen we op de versie in keten om de cadans en de stappen goed in ons lichaam te krijgen. En na de workshop? Zowel Faburden als Cocanha spelen deze dansen!
  Niveau: voor alle niveaus, behalve echte beginners
  Inschrijven: Voor dansworkshops hoef je je niet vooraf in te schrijven. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Floating Sofa Quartet Polska (muziek)
  Muziekworkshop (alle instrumenten): Polska spelen, door Floating Sofa Quartet
  In deze workshop duiken we in verschillende polska’s – verschillende grooves, verschillende tempo’s, verschillende gevoelens. We zullen ons voornamelijk richten op twee soorten polska’s: de “slängpolska” met zijn bouncy en groovy gevoel, en een “normale polska” met een geaccentueerde 1e & 3e beat. We spelen enkele eenvoudige melodieën die de verschillende emoties en stemmingen demonstreren.
  Niveau: Alle niveaus en instrumenten zijn welkom; we gebruiken nummers die voor veel niveaus leuk en uitdagend zijn om te spelen. Eventueel doen we kleine aanpassingen, zodat iedereen de kans krijgt om mee te doen. De muziek wordt “op gehoor” aangeleerd, maar we hebben ook de bladmuziek bij ons, indien nodig.
  Aanmelden: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in.
  Als de workshop nog niet vol is, kun je je tijdens het festival ook aanmelden bij de Info-stand.
 • Draailier & Doedelzak  Introductie Doedelzak
  Muziekworkshop: Introductie Doedelzak, door Menno Wester
  Heb je altijd al eens een doedelzak willen uitproberen? Nieuwsgierig hoe zo’n instrument nou precies werkt? Kom dan naar onze introductieworkshop op CaDansa!
  In deze workshop gaan we een klein beetje in op de geschiedenis en klank van de doedelzak, maar we gaan bovenal aan de slag om zelf muziek te maken. Samen gaan we een eerste melodie uitproberen. Heb je geen enkele muziekervaring? Kun je geen noten lezen? Perfect!! Daar is het immers een introductieworkshop voor!
  We gaan ons verdiepen in de doedelzakken zoals die bespeeld worden in Frankrijk, Vlaanderen en de Lage Landen. Dit zijn de instrumenten die ook op de schilderijen van Jan Steen of Pieter Brueghel staan. We hebben geen Schotse of Ierse doedelzakken bij ons.
  Niveau: Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf. Een doedelzak meebrengen hoeft niet: die hebben wij!
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand). Wacht niet te lang! Er is een beperkt aantal instrumenten beschikbaar.
 • Draailier & Doedelzak Introductie Draailier
  Muziekworkshop: Introductie Draailier, door Lies Sommer
  Heb je altijd al eens draailier willen uitproberen? Nieuwsgierig hoe zo’n instrument nou precies werkt? Kom dan naar onze introductieworkshop op CaDansa!
  In deze workshop gaan we wat van de geschiedenis en klank van het instrument ontdekken. Maar bovenal gaan we zelf op een draailier spelen! Aan de hand van een eenvoudige maar mooie melodie zullen we de eerste stappen op het pad van de draailier maken. Heb je geen enkele muziekervaring? Kun je geen noten lezen? Perfect!! Daar is het immers een introductieworkshop voor!
  Voor wie bedoeld? Iedereen is welkom. Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf. Een draailier meenemen mag natuurlijk, maar is niet nodig: die hebben wij!
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand). Wacht niet te lang! Er is een beperkt aantal draailieren beschikbaar.

13.00 – 17.30

 • Catarina Ascensão Blindsight Journey
  Beweging – Perceptie workshop: Blindsight Journey, door Catarina Ascensão
  Deze bijzondere workshop duurt 4,5 uur (13:00 – 17:30)… en al die tijd met gesloten ogen. Catarina creëert een heel veilige ruimte, waarin je alleen en samen op ontdekkingstocht gaat.
  Neem een sjaal mee (of iets anders wat je als comfortabele blinddoek kunt gebruiken), en kleding waarin je vrij kunt bewegen. De lunch is inbegrepen. Dat is alles wat we voor nu zullen zeggen – een meer gedetailleerde workshopbeschrijving volgt binnenkort.
  Voor wie? Iedereen is welkom.
  Praktisch: We vragen een kleine extra vergoeding (5-10 euro) om het eten te betalen en om de docent iets te kunnen vergoeden voor deze extra lange workshop (als dit bedrag voor jou een probleem is, laat het ons weten).
  Meld je van tevoren aan, zodat we rekening kunnen houden met eventuele dieetbehoeften / voedselallergieën.
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand).

Zaterdag 20 oktober

11.00 – 13.00

 • Adriana & Joana Contact impro
  Dansworkshop: Contact improvisatie, door Adriana Leite & Joana Martins
  Niveau: Voor alle niveaus, geen ervaring nodig.
  Inschrijven: Voor dansworkshops hoef je je niet vooraf in te schrijven. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Bart Boskaljon Chacarera
  Dansworkshop: Chacarera, door Bart Boskaljon
  De Chacarera is een Argentijnse volksdans met structuren die veel lijken op wat we kennen van Europese volksdansen zoals de Bourrée en Tarantella, maar met een Latijns-Amerikaans tintje! De basis is relatief eenvoudig en in de workshop leer je genoeg om een Chacarera te kunnen dansen. We gaan niet alleen de stappen doen, maar zullen ook op zoek gaan naar de emoties en het gevoel dat we in de Chacarera kunnen vinden. We luisteren samen naar de ritmes en stuk voor stuk creeren we deze geweldige dans.
  Ook al is de Chacarera een koppeldans (man + vrouw), je hebt geen partner nodig om deel te nemen aan de workshop.
  Over de docent: Bart Boskaljon heeft jarenlange danservaring in folk en Argentijnse tango. Hij woonde een jaar in Argentinië om tango te bestuderen, en werkte als een Gaucho (een Argentijnse cowboy) om de volkscultuur te leren kennen. Hij leerde de Chacarera dansen van een van de beroemdste volksdansers van Argentinië, Daniel Urquilla.
  Niveau: Voor alle niveaus.
  Inschrijven: Voor dansworkshops hoef je je niet vooraf in te schrijven. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Rafael & Nele Wat te doen bij noodgevallen?
  Dansworkshop: Wat te doen bij noodgevallen? door Rafael Correa Prieto & Nele De Beck
  Stel je voor. Het weekend is eindelijk hier, het CaDansa-weekend!
  Je hebt heel lang zitten uitkijken naar dit moment. Eindelijk ben je op het bal. Je voelt de kriebels in je buik groeien, en dan neem je je eerste stap op de dansvloer.
  Je nodigt iemand uit om te dansen, of iemand vraagt jou. Het gaat gebeuren: de zorgeloze gelukzaligheid van dansen, samen met iemand anders.
  En dan gaat er iets vreselijk mis, en je kleine kaartenhuis stort in elkaar.
  We kennen deze situatie allemaal. Iedereen heeft het meegemaakt. Vaak.
  We gaan de setting, de gevoelens en emoties bekijken die hierbij meespelen. En we gaan op zoek naar manieren om ermee om te gaan, heropbouwen met een stevigere basis, en nog beter: de crash bij voorbaat al voorkomen.
  Instapniveau: ‘begonners’ en verder. Deze workshop is geschikt voor alle dansers die de basispassen kennen en graag meer vrijheid en zorgeloosheid willen ervaren tijdens het dansen!
  Inschrijven: Voor dansworkshops hoef je je niet vooraf in te schrijven. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Wouter Kuyper (BmB Light)Introductie Trekzak
  Muziekworkshop: Introductie Trekzak (diatonisch accordeon), door Wouter Kuyper
  Altijd al eens trekzak willen uitproberen? Nieuwsgierig hoe zo’n instrument nou precies werkt? Of je eerste stappen al gezet, en je wilt graag wat verder komen? Kom dan naar deze introductieworkshop!
  Niveau: Iedereen is welkom. Zelf een trekzak meenemen mag natuurlijk, maar als je er geen hebt: geen probleem! Er is een aantal trekzakken beschikbaar tijdens de workshop.
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand).
  Wacht niet te lang! Er is een beperkt aantal trekzakken beschikbaar.
 • Draailier & Doedelzak  Introductie Doedelzak
  Muziekworkshop: Introductie Doedelzak, door Menno Wester
  Heb je altijd al eens een doedelzak willen uitproberen? Nieuwsgierig hoe zo’n instrument nou precies werkt? Kom dan naar onze introductieworkshop op CaDansa!
  In deze workshop gaan we een klein beetje in op de geschiedenis en klank van de doedelzak, maar we gaan bovenal aan de slag om zelf muziek te maken. Samen gaan we een eerste melodie uitproberen. Heb je geen enkele muziekervaring? Kun je geen noten lezen? Perfect!! Daar is het immers een introductieworkshop voor!
  We gaan ons verdiepen in de doedelzakken zoals die bespeeld worden in Frankrijk, Vlaanderen en de Lage Landen. Dit zijn de instrumenten die ook op de schilderijen van Jan Steen of Pieter Brueghel staan. We hebben geen Schotse of Ierse doedelzakken bij ons.
  Niveau: Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf. Een doedelzak meebrengen hoeft niet: die hebben wij!
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand). Wacht niet te lang! Er is een beperkt aantal instrumenten beschikbaar.
 • Selma Emiroglu Cirkelzang
  Muziekworkshop: Cirkelzang, door Selma Emiroglu – VOL
  Zingen zonder woorden, spelen met onze eigen stemmen, vocaal jammen en improviseren. Cirkelzang is een oude stijl van zingen in verbinding en het vieren van de magie van het “hier en nu”. Soms klinkt het harmonisch, soms grappig, soms mystiek. Kleine muzikale patronen worden herhaald in de cirkel, een tweede stem wordt toegevoegd, een groepje brengt een ritme in, misschien zingt iemand een solo… Fouten bestaan niet in deze workshop. Waar het om gaat is het plezier van creëren, en luisteren naar het geluid dat de ruimte vult.
  Niveau: Alle stemmen zijn welkom in hun uniekheid – luid, zacht, verlegen, zelfverzekerd, ervaren, net ontdekt …!
  Aanmelden: Aanmelden is niet meer mogelijk, deze workshop is vol.

13.30 – 15.30

 • Koen Dhondt Onregelmatige walsen
  Dansworkshop: Onregelmatige Walsen, door Koen Dhondt
  Workshop “Wals in 5, 8 & 11 tijden + variaties”. Programma:
  * Luisteroefeningen: welke dans is het?, wanneer moet ik starten met dansen?, muzikaliteit…
  * 2 verschillende basispassen
  * Eenvoudige ritmische variaties
  * Moeilijkere variaties, en een paar zeer moeilijke voor de gevorderde deelnemers
  De nadruk ligt op communicatie en op leiden en volgen.
  Niveau: Voor halfgevorderden en gevorderden: Je moet vertrouwd zijn met leiden en/of volgen en de danshouding goed beheersen. Voorkennis van onregelmatige walsen is geen vereiste.
  Inschrijven: Voor dansworkshops hoef je je niet vooraf in te schrijven. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Anita van Brunschot Nederlandse dansen
  Dansworkshop: Nederlandse dansen door Anita van Brunschot
  Eigenlijk is het gek, een Nederlands dansfestival zonder Nederlandse dansen…
  Daarom heeft de organisatie besloten tot het aanbieden van een gevarieerde greep uit de Nederlandse dans. Want wie kent er nou nog de baonopstekker of de ijswals?
  We gaan werken aan het aanleren van oudere en nieuwere Nederlandse dansen. Hierbij zijn de passen en patronen opbouwend van tamelijk eenvoudig tot redelijk complex.
  Over de docent: Anita heeft bijna 25 jaar ervaring als danser bij een traditioneel Nederlandse groep, Pieremachochel, waarvan enkele jaren als repetitor. Daarnaast danst ze ballroom, Balfolk en Zweeds.
  Instapnivo: Enige danservaring is wenselijk om de gehele workshop te kunnen volgen.
  Inschrijven: Vooraf inschrijven is voor deze workshop niet nodig. Zorg wel dat je er op tijd bent! 🙂
 • Jolanda & Janniek Maak je eigen dansworkshop VOL
  Maak je eigen dansworkshop, met Jolanda Snellenberg & Janniek Wester 
  Een fantastische danser maakt niet altijd een fantastische leraar. Een geweldige leraar maakt niet altijd een geweldige workshop. Maar wat wel?
  Het belangrijkste deel van een workshop vindt plaats voordat je daadwerkelijk in de klas of op de dansvloer bent. Waar moet je aan denken? Wat heb je nodig om een goede workshop te creëren, en misschien nog belangrijker, wat hebben je studenten nodig?
  In deze workshop gaan Jolanda en Janniek dit uitzoeken, samen met iedereen die erbij is. Neem pen en papier mee, en wees erop voorbereid dat je in deze workshop ook veel zult praten! Je hoeft geen eerdere docent- of organisator-ervaring te hebben.
 • Anna Jehanno (Solomalé) Zang: Occitaanse polyfonie – VOL
  Zangworkshop: Polyphonic songs of Occitania, door Anna Jehanno
  Niveau: Iedereen is welkom.
  Inschrijven: Deze workshop is vol, inschrijven is niet meer mogelijk.
 • Raphaël Maillet (Accordzéâm) Masterclass viool/fiddle
  Muziekworkshop: Viool/fiddle, door Raphaël Maillet
  Raphaël Maillet, de violist van Accordzéâm, is tevens een bekende fiddler uit Frankrijk. Geschoold in klassieke muziek en muziekwetenschap, speelt hij in verschillende orkestformaties en doceert hij viool en fiddle op festivals en internationale workshops. Zonder afstand te doen van zijn klassieke roots, speelt hij ook de “fiddle” – de viool zonder bow tie – en speelt dan Bluegrass en Oldtime (Amerikaanse folklore), Country, Iers, Quebecaans, Corsicaans, Roemeens, jazz, rock, traditioneel bal, tango… en neemt vele cd’s op.
  In deze masterclass kunnen we een bepaalde melodie of een specifieke muziekstijl leren, ons verdiepen in hoe je een melodie begeleidt, hoe je je spel verbetert, hoe je kunt zingen tijdens het spelen, hoe je verder oefent, etc… afhankelijk van het aantal deelnemers, jullie eigen wensen en niveaus!
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand).
 • Draailier & Doedelzak Introductie Draailier VOL
  Muziekworkshop: Introductie Draailier, door Lies Sommer
  Heb je altijd al eens draailier willen uitproberen? Nieuwsgierig hoe zo’n instrument nou precies werkt? Kom dan naar onze introductieworkshop op CaDansa!
  In deze workshop gaan we wat van de geschiedenis en klank van het instrument ontdekken. Maar bovenal gaan we zelf op een draailier spelen! Aan de hand van een eenvoudige maar mooie melodie zullen we de eerste stappen op het pad van de draailier maken. Heb je geen enkele muziekervaring? Kun je geen noten lezen? Perfect!! Daar is het immers een introductieworkshop voor!
  Voor wie bedoeld? Iedereen is welkom. Speelervaring of muziekkennis is niet vereist, alleen wat enthousiasme en durf. Een draailier meenemen mag natuurlijk, maar is niet nodig: die hebben wij!
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand). Wacht niet te lang! Er is een beperkt aantal draailieren beschikbaar.

11.00 – 15.30

 • Catarina Ascensão Blindsight Journey
  Beweging – Perceptie workshop: Blindsight Journey, door Catarina Ascensão
  Deze bijzondere workshop duurt 4,5 uur (11:00 – 15:30)… en al die tijd met gesloten ogen. Catarina creëert een heel veilige ruimte, waarin je alleen en samen op ontdekkingstocht gaat.
  Neem een sjaal mee (of iets anders wat je als comfortabele blinddoek kunt gebruiken), en kleding waarin je vrij kunt bewegen. De lunch is inbegrepen. Dat is alles wat we voor nu zullen zeggen – een meer gedetailleerde workshopbeschrijving volgt binnenkort.
  Voor wie? Iedereen is welkom.
  Praktisch: We vragen een kleine extra vergoeding (5-10 euro) om het eten te betalen en om de docent iets te kunnen vergoeden voor deze extra lange workshop (als dit bedrag voor jou een probleem is, laat het ons weten).
  Meld je van tevoren aan, zodat we rekening kunnen houden met eventuele dieetbehoeften / voedselallergieën.
  Inschrijven: Klik op de link bovenaan deze pagina, en vul het formulier in. Als er nog plek is, kun je je ook tijdens het festival inschrijven (bij de Info-stand).

Zondag 21 oktober

12.00 – 14.00

 • Wilco & AnitaDansworkshop voor kinderen!
  Kinderworkshop 1, 12:00 – 13:00
  Deze workshop is speciaal bedoeld voor de wat jongere kinderen, ongeveer van 4 tot 8 jaar.
  We doen samen een aantal oud-Hollandse kinderdansen, zoals de ‘Jan en Piet’, de Zevensprong, de ‘Rivier de Rôhne’ en andere leuke dans- en beweegspelletjes.
  De workshop is niet bedoeld als kinderopvang: we verwachten dat een volwassene in de buurt blijft om zo nodig het kind te begeleiden.
  Kinderworkshop 2, 13:00 – 14:00
  Deze workshop is bedoeld voor kinderen van ongeveer 8 tot 12. Hierbij beginnen we eenvoudig met een galop en bouwen dit op tot een cercle (‘tovercirkel’) en/of een jig. We gaan lekker samen dansen!
  Over de docenten: Wilco en Anita hebben ruim 15 jaar kinderdans verzorgd bij onder andere Folkwoods en Parkfest. Ze streven er naar de kinderen te laten genieten van het bewegen op muziek. Ze doen dat door middel van beweegspelletjes, rei en kringdansen. Want je bent nooit te jong om te dansen!
  Inschrijven: Je hoeft je niet aan te melden voor deze workshop. Hij is gratis toegankelijk voor alle kinderen die mee willen doen!

 

Workshops

‘s Avonds is het bal, maar overdag is er een mooi workshopprogramma!
Op vrijdag en zaterdag zijn er allerlei muziek- en dansworkshops. Daarnaast proberen we elk jaar een paar vernieuwende, interessante ‘andersoortige’ workshops, die misschien minder voor de hand liggend maar wel inspirerend kunnen zijn voor je dansen.

Dansinitiatie

Op donderdag is er voor het bal begint een korte uitleg voor iedereen die nog nooit eerder of nog niet zo vaak balfolk heeft gedanst. Je leert in een uurtje de basis van enkele veelvoorkomende dansen zodat je meteen mee kan doen!

Toegang

Als je een weekendkaartje hebt, zitten alle workshops daarbij inbegrepen.
Als je dagticket hebt, is dat exclusief deelname aan de workshops. Voor 25 euro kun je aan de kassa op CaDansa of op de workshoplocatie zelf een passepartout kopen voor alle workshops.

Inschrijven voor dansworkshops

Je kunt je niet inschrijven voor dansworkhops. Kom dus op tijd om zeker te zijn van een plekje.

Inschrijven voor muziekworkshops

Voor de muziekworkshop willen we wel dat je je van te voren aanmeldt, omdat hiervoor de capaciteit veel beperkter is. Je vindt de link naar het inschrijfformulier bovenaan deze pagina. Voor muziekworkshops die niet helemaal vol zijn, kan je je ook nog tijdens het festival bij de infostand aanmelden. (Doe dat liever niet tijdens piekdruktes, maar zoek een rustig moment op).

Instrumenten bewaren

Er is een ‘consigne’ waar je je instrument achter kan laten als je het niet gebruikt tijdens het festival. Dit is op eigen risico, maar natuurlijk doen we onze uiterste best om er goed op te passen, door ofwel de deur op slot te doen ofwel deze te laten bewaken door een van onze supervrijwilligers.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief: