Lichaamsbewustzijn

7 augustus 2019

In deze workshop gaan we aan de slag met ons lichaamsbewustzijn in de breedste zin van het woord. Dansen doe je met hart, ziel en lichaam, maar soms zijn we zo druk met denken aan de passen, wat je danspartner moet doen en of het wel goed dat we niet meer écht luisteren. Herken je dat? Dat je zo vast zit in je gedachten dat je eigenlijk helemaal niet meer voelt wat je danspartner doet of de muziek écht kunt horen?

In de workshop focussen we op ademhaling en hoe dit ons kan steunen in verschillende dansen. We gaan aan de slag met het contact dat je maakt met de vloer en hoe we de vloer kunnen gebruiken om onder andere duidelijker te leiden. We gaan bewust aan de slag met bijvoorbeeld lichaamsspanning en balans.

NB:

  • Zorg er voor dat je kleding aan hebt waarin je gemakkelijk kan bewegen, ook op de grond. De kleding moet dus stoffig mogen worden!
  • Maximaal 40 dansers.
  • Geschikt voor alle niveaus, maar de dansen die je in de basis moet beheersen zijn: Scottish, Wals, Mazurka.

Over de docent:
Sophie van Grinsven werkt voornamelijk als docent hedendaagse dans en improvisatie, maar heeft daarnaast ook ruime ervaring in klassiek ballet, ballroom, jazz, contact improvisatie en mime. Ze zet haar brede achtergrond in om studenten de vele wegen naar Rome te wijzen in de wereld van dans. More is more, is zeker van toepassing! Sophie leidt vele verschillende (improvisatie) dansprojecten en streeft er naar iedereen een eerlijke kans te geven om zichzelf te leren uiten door middel van dans binnen zijn of haar eigen capaciteiten.

Eventbrite - CaDansa Balfolkfestival 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief