Covid-19 maatregelen

Datum laatste update: 09-06-2021

Festival

Gaat CaDansa 2021 door?

Wij streven er uiteraard naar om CaDansa 2021 te laten doorgaan. We kunnen op dit moment nog geen definitief antwoord geven op de vraag of dat ook zal lukken, maar we verwachten dat het gewoon kan. Het is afhankelijk van veel verschillende factoren, met als belangrijkste natuurlijk de richtlijnen van de Nederlandse overheid.

Wat gebeurt er met mijn tickets als het niet doorgaat?

Als CaDansa 2021 onverhoopt moet worden geannuleerd en je hebt een ticket, geen zorgen! We hebben elk geval de optie om je ticketprijs terug te storten, en mogelijk zullen er meer opties komen.

In welke vorm gaat CaDansa 2021 door?

De wens is om CaDansa door te laten gaan zoals jullie van ons gewend zijn: fijne dansjes, mooie muziek en een gezellig samenzijn, verspreid over vier dagen.

Toegang

Moet ik gevaccineerd zijn om binnen te komen?

Hier is helaas nog geen duidelijkheid over. Mogelijk zal er gewerkt worden met negatieve testuitslagen of een vaccinatiebewijs: een en ander is afhankelijk van de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Moet ik mij te laten testen om binnen te komen?

Met de regels op dit moment: ja. In oktober? Dat weten we nog niet zeker, maar we gaan er voor nu vanuit. Als het vanuit de overheid een eis is om de 1,5 meter los te kunnen laten en/of een groot meerdaags evenement te organiseren, zal iedereen moeten testen voor toegang tot het festival.

Wat voor een test heb ik nodig en hoe kom ik daaraan?

Helaas, de overheid heeft hier nog geen duidelijkheid over verschaft.

Moet ik nog testen als ik gevaccineerd ben of al eerder Covid-19 heb gehad?

Helaas is het op dit moment nog niet bekend of je dan moet testen. We wachten hiervoor de richtlijnen van de overheid af.

Mijn test is positief, wat moet ik doen?

Als je een positieve uitslag op de test hebt, dan volg je hierin de richtlijnen van de overheid. Wij zorgen er uiteraard voor dat je dan het geld voor je kaartje terug krijgt.

Op dit moment is een testresultaat maar 40 uur geldig. Moet ik me in oktober tussendoor nog laten testen?

Als CaDansa doorgaat zoals jullie van ons gewend zijn, zal het langer duren dan 40 uur. Op dit moment is nog niet zeker wat de regels in oktober gaan zijn, maar als er vooraf (en mogelijk ook tussentijds) getest moet worden zullen we werken aan een oplossing en/of adviezen hiervoor.

Op veel plekken moet je je aanmelden op naam, geldt dat bij jullie ook?

Dat zijn de regels die momenteel gelden, mogelijk veranderen deze in oktober. Uiteraard behandelen we de gegevens die CaDansa binnenkrijgt in lijn met de geldende privacy regels en wetgeving.

Ik kom uit het buitenland, ben ik welkom?

Dat is afhankelijk van de dan geldende regels vanuit zowel Nederland als het land waar je vandaan komt. Voor nu gaan we er vanuit dat het overgrote merendeel van de buitenlandse bezoekers in oktober welkom zullen zijn. Dit kan mogelijk nog wijzigen de komende maanden.

Ik woon in het buitenland. Hoe regel ik een test?

Hier is nog geen duidelijkheid over: we zijn in afwachting van richtlijnen vanuit de overheid.

Regels

Welke maatregelen gaan er gelden op CaDansa?

De hoop is dat in oktober de basismaatregelen zoals mondkapjes dragen en 1,5 meter afstand houden niet meer nodig zullen zijn, maar dat is nog niet zeker. Voor nu houden we rekening met meerdere mogelijkheden. Daarbij volgen wij het heropeningsplan vanuit de overheid.

Wat voor regels gelden er binnen?

De regels zijn afhankelijk van de dan geldende maatregelen. De basisregels die gelden vanuit de Nederlandse overheid zijn voor nu nog 1,5 meter afstand houden (met een uitzondering wanneer er voor toegang getest wordt), handen wassen en mondkapjes dragen wanneer er niet gedanst wordt. Wanneer deze regels wijzigen, zal dat ook voor CaDansa zo zijn en zullen wij ons op CaDansa aan de dan geldende regels houden.

Zullen er dit jaar minder bezoekers zijn?

Wij streven ernaar om net zoveel mensen als voorgaande jaren te verwelkomen in Steenwijk, maar mogelijk hebben wij te maken met beperkingen vanwege Covid-19 maatregelen. Op dit moment is er geen beperking in bezoekersaantallen bij een evenement, zolang er van te voren getest wordt.

Overig

Zijn er mogelijkheden om CaDansa te helpen?

Uiteraard zijn die er! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers om ons te ondersteunen (deze mogelijkheid komt tussen nu en de kaartverkoop nog online). Ook kan je bij het openen van de kaartverkoop weer geld doneren aan CaDansa. In de tussentijd kun je ons altijd jouw ideeën sturen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik jullie bereiken?

Bekijk ook onze andere veel gestelde vragen of neem contact met ons op. Wij zullen ons best doen je vraag te beantwoorden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief